Muziekles

Trailer van Le Carnival Des Animaux

Voordat je echt start met de les is het leuk om eerst deze trailer te bekijken!

Trailer van Le Carnival Des Animaux
Opdracht 1: Hoe vaak hoor jij de koekoek?

Als je goed luistert naar het fragment hoor je een koekoek. Hoe vaak hoor jij hem? Tip: pak pen en papier en turf hoe vaak je de koekoek hoort!

En hoe vaak heb je hem gehoord? Sleep het plaatje van de koekoek naar het juiste fragment. Via de ‘controleer/inlever’ knop kan je kijken of je antwoord goed is.

Opdracht 2: Welk dier hoor jij?

In het Carnaval des Animaux komen veel verschillende dieren langs. Hieronder staan 4 fragmenten. Hierbij horen vier dieren namelijk: de kangaroe, zwaan, leeuw en vissen. kan jij horen wie er bij welk fragment hoort?

Fragment 1:

Fragment 2:

Fragment 3:

Fragment 4:

Ben je er uit? Sleep dan het juiste dier naar het het vakje en controleer of je antwoord goed was door op het ‘controleer’ knopje te klikken!

Opdracht 3: Eigenschappen van muziek

Behalve te luisteren naar de betekenis van een nummer kan je ook luisteren naar de eigenschappen van een muziekstuk. Luister naar het volgende fragment en geef aan welke eigenschappen jij denkt dat bij dit nummer horen.

Bonus opdracht: Zoek een liedje wat je doet denken aan een dier

Misschien ken je al een liedje waarbij je moet denken aan een dier, maar anders kan je op het internet zoeken naar een liedjes. Ik ben heel benieuwd welke liedje je hebt gevonden! O ja het hoeft geen klassiek nummer te zijn!

Wat vond je van deze les?

Wat vond je leuk aan deze les en was er misschien iets wat jij liever anders had willen zien? Ik hoor het graag!